Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2023

Знущався та катував мирних мешканців Бердянського району – судитимуть комбата росгвардії 

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури  до суду скеровано обвинувальний акт стосовно підполковника - командира батальйону 96 полку оперативного призначення 46-ї окремої бригади військ Росгвардії по Республіці Чечня за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Слідством встановлено, що з початку окупації частини території Запорізької області військовослужбовець рф був призначений так званим «військовим комендантом» окупаційної адміністрації одного із селищ Бердянського району. На цій посаді він  виконував завдання Кремля із придушення руху опору та проведення масових репресій проти мирних мешканців на захопленій  території України.
 
Обвинувачений разом із підлеглими йому військовими рф розшукували, а потім затримували українських патріотів. Постраждалих привозили до катівні, яка була облаштована на території місцевої окупаційної комендатури рф, де утримували у нелюдських умовах, били, здійснювали постріли над головою, імітуючи страту. Також застосовували до людей жорстокі тортури з використанням мотузок для удушення та електроструму. У такий спосіб вони схиляли їх до співпраці, а також вимагали надати інформацію щодо інших проукраїнських активістів.
 
Наразі встановлюються інші військові рф, причетні до вчинення цих злочинів.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідчий відділ Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1114