Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2023

Підозрюються троє бойовиків так званої «ДНР», які у складі злочинного угруповання  конфіскували майно та цінності у громадян на ворожих блок-постах 

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної та Василівської окружної прокуратур трьом представникам збройних формувань «ДНР» повідомлено  про підозру у державній зраді, колабораційній діяльності, розбої та участі у складі не передбачених законом  збройних формувань у нападах на громадян (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 260 КК України). 
 
За даними слідства, 22-річний мешканець Донеччини на початку повномасштабного вторгнення добровільно вступив на службу до незаконного збройного формування - так званої «народної міліції «ДНР». Ставши командиром мотострілецького полку  «міністерства оборони ДНР”, він виконував бойові завдання з захоплення території України.
 
Під час окупації Василівського району учасник НЗФ розробив схему заволодіння майном громадян, які перетинали контрольно-пропускний блок-пост рф. До її реалізації залучив ще двох військових підпорядкованого особового складу, які зорганізувалися у стійке угруповання для вчинення злочинів. 
 
Під час «фільтраційних заходів» на блок-постах кожний учасник діяв згідно з  розподіленими функціями та обов’язками. Під приводом перевірки документів вони зупиняли автівки у складі гуманітарних колон, обшукували громадян, а потім незаконно конфісковували гроші, цінні речі та інше майно нібито за існуючою забороною щодо їх вивезення з тимчасово окупованої території. Під час перевірок залякували людей вогнепальною зброєю, викликаючи страх за життя і здоров'я.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1148