Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2023

В обласній прокуратурі обговорили стан протидії кіберзлочинності

Перший заступник керівника обласної прокуратури Андрій Коваль провів із очільниками та прокурорами окружних прокуратур нараду щодо стану протидії кіберзлочинності.
 
  
 
Під час заходу він відзначив актуальність питання, винесеного на порядок денний, наголосивши на розповсюдженні фактів інтернет-шахрайства в умовах воєнного стану.
 
Непоодинокими є випадки псевдоволонтерської діяльності, коли під приводом допомоги збройним формуванням України та внутрішнім переселенцям зловмисники заволодівають коштами патріотично налаштованих громадян, використовуючи при цьому фішингові сайти та кол-центри.
 
                              
 
Нерідко потерпілими від шахрайства у кіберпросторі стають військовослужбовці, яких вводять в оману, обіцяючи продати спорядження, устаткування тощо.
 
Загалом цьогоріч до суду вже передано 25 обвинувальних актів про відповідні кримінальні правопорушення, 1 з яких – щодо організованого злочинного угруповання.
 
За результатами наради прийнято до виконання низку заходів, спрямованих на забезпечення законності на вказаному напрямі діяльності.
 
Питання протидії злочинності із використанням інформаційних технологій перебуває на постійному контролі керівництва обласної прокуратури.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 965