Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2023

Брали участь у примусовій паспортизації громадян України в окупованому Токмаку – судитимуть 9 співробітників окупаційної міграційної служби

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно 9 громадян України за фактом колабораційної діяльності, а також пособництва державі-агресору(ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що під час тимчасової окупації частини Запорізької області підозрювані добровільно пішли на службу до незаконно створеного та контрольованого окупантами органу – у так званий  «отдел по вопросам миграции УВД по г. Токмак и Токмакскому району». 
 
Двоє з них обійняли посади «старших інспекторів відділу з питань міграції», шість погодились на призначення інспекторами цього псведооргану, а ще одна жінка зайняла посаду заступника начальника цього відділу.
 

Наразі псевдопосадовці  беруть участь у примусовій паспортизації  місцевого населення та виконують злочинні розпорядження представників окупаційної адміністрації.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
                                  
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 923