Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2023

Очолив окупаційний орган та організував псевдореферендум на захопленій території Розівки Запорізької області - підозрюється російський письменних

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури  повідомлено про підозру громадянину рф у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України  (ч. 2 ст. 110 КК України).
 
За даними слідства, після захоплення частини території Пологівського району  окупаційна влада на посаду так званого голови «Военно-гражданской администрации Розовской поселковой администрации Пологовского района Запорожской области» призначила письменника з москви, автора книжок з ведення тактичного бою.
 
На виконання злочинного плану окупаційної влади щодо зміни меж території та державного кордону України він власним розпорядженням  призначив  проведення псевдореферендуму на території окупованої Розівки, в якому  також визначив узгоджені з його кураторами дати. Після проведення примусового волевиявлення ставленик окупантів брав активну участь у фальсифікації його результатів, які за його вказівкою були оприлюднені у місцевому Телеграм-каналі.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 955