Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2023

Організував виробництво та збут «метамфетаміну» – на Запоріжжі підозрюється місцевий мешканець

За процесуального керівництва прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя громадянина викрито та повідомлено про підозру у виробництві та зберіганні з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України). 
 
За даними слідства, житель Запоріжжя організував масове виробництво наркотиків. З цією метою він орендував складське приміщення на території місцевого ТОВ, яке облаштував під лабораторію. Виготовлений наркотовар пропонув через власностворений канал у месенджері «Телеграм». 
 
З метою прикриття незаконної діяльності підозрюваний оформив на себе підприємництво з виробництва  харчових продуктів.
 
Під час обшуку за місцем розташування нарколабораторії виявлено та вилучено обладнання, препарати, речовин, інгредієнти для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин, а також більше 2 кг  готового "метамфетаміну" та майже 2 кг інших психотропів, вид яких встановлюється експертизою.
 
Наразі чоловік затриманий правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України, до суду подано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
 
Слідство триває, встановлюється причетність до нарковиробництва ще одного мешканця Запоріжжя.
 
    
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими відділу поліції № 2 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області ДКП Нацполіції України.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
     
 
    
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 955