Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2023

Очолив так звану «податкову» в тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області  – у колабораціонізмі підозрюється громадянин України 

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури колишньому заступнику  начальника Головного управління МВС у Запорізькій області повідомлено про підозру у  колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, звільнений у 2013 році через корупційний скандал правоохоронець вирішив побудувати кар’єру «податківця» в тимчасово окупованому  Бердянську Запорізької області.  Чоловік добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками та погодився на пропозицію очолити так звану  «Межрайонную инспекцию федеральной налоговой службы россии № 2 по Запорожской области".  Цей псевдоорган окупанти розмістили на базі  адмінбудівлі Бердянської податкової інспекції.
 
На посаді в.о. начальника фейкового правоохоронного органу він забезпечив формування його штату та загальну організацію  роботу. Наразі підозрюваний активно підтримує окупаційну владу та виконує всі їх розпорядження та вказівки.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області за оперативного супроводу Запорізького управління ДВБ Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1098