Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2023

Прокуратура через суд вимагає від недобросовісного товариства повернути землі вартістю 280 млн грн на березі річки Дніпро

Господарським судом відкрито провадження за позовом Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя до юридичної особи про повернення у комунальну власність земельної ділянки площею понад 3 га вартістю майже 280 млн грн. 
 
Прокуратурою встановлено, що у 2009 році між органом місцевої влади та суб’єктом господарювання укладено договір оренди землі строком на 10 років для розміщення спортивно-оздоровчого комплексу на набережній міста Запоріжжя. За договірними умовами товариство було зобов’язано завершити будівництво цього об’єкта протягом 2 років.
 
Після закінчення строку дії оренди товариство безпідставно продовжило використовувати земельну ділянку, а об’єкт самостійно або із залученням підрядника не збудувало. 
 
Наразі земельна ділянка, яка належать до земель рекреаційного призначення і перебуває в межах 100-метрової прибережної захисної смуги річки Дніпро, перебуває у захаращеному стані та засмічена побутовими відходами.
 
Вказані обставини стали підставою для звернення прокуратури до суду.
 
 
     
 
 
   

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1019