Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2023

Заволодіння майже 430 тис. грн на ремонті бомбосховища у Дніпрорудному – підозрюється  злочинне угрупування

За процесуального керівництва прокурорів Василівської окружної прокуратури Запорізької області трьом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, до повномасштабного вторгнення рф в Україну засновник товариства з метою заволодіння бюджетними коштами під час капітального ремонту сховища створив угрупування у складі його виконавчого директора та співробітника органу місцевого самоврядування. 
 
Після завершення ремонтних робіт захисної споруди цивільного захисту, розташованої на території Дніпрорудненської територіальної громади, підозрювані внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості та умисно завищили їх обсяг і вартість.
 
Підписані документи стали підставою для перерахування організації-підряднику майже 430 тис. грн надлишкових бюджетних коштів. 
 
Досудове розслідування здійснює група слідчих Василівського ГУНП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1030