Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2023

Очолили навчальні заклади та впроваджували стандарти освіти країни-агресора – до 3 років за ґратами засуджено директорку з Якимівки, підозрюється вчитель з Бердянська

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Бердянської окружної прокуратури освітянину з Бердянська повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, наприкінці травня 2022 року вчитель однієї з місцевих шкіл погодився на пропозицію окупаційної влади очолити підконтрольний їм навчальний заклад. 
 
Після призначення на посаду директора так званого «Государственного бюджетного общеобразовательного учреждения «Средняя общеобразовательная школа №19 г. Бердянск» Запорожской области він активно розпочав впроваджувати у ньому  російські стандарти освіти.
 
Організував видачу учням підручників російською мовою, а вчителів зобов’язав прибрати зі шкільних приміщень, класних куточків зображення української державної символіки та атрибутики національної культури.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Бердянського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Триває робота прокурорів із викриття та притягнення до відповідальності колаборантів у сфері освіти. Наразі на розгляді в судах перебуває 12 обвинувальних актів, скерованих обласною та окружними прокуратурами за аналогічними фактами. В одному з них в порядку спеціального судового розгляду суд постановив обвинувальний вирок. 
 
Так, за публічного обвинувачення прокурорів Мелітопольської окружної прокуратури визнано винною директорку підконтрольного окупаційній владі  навчального закладу Якимівки в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Її засуджено до 3 років позбавлення волі та позбавлено права обіймати певні посади строком на 15 років.
 
 
 
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1140