Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2023

У Запоріжжі на привласненні та розтраті державного майна на загальну суму понад 2,3 млн викрито 6-х співробітників ДСНС

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури  4-м співробітникам структурного підрозділу обласної рятувальної служби повідомлено про підозру у привласненні майна, а ще 2-м - за фактами привласнення та розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, які вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 4, ч. 5  ст. 191 КК України).
 
   
За даними слідства, в умовах воєнного стану керівник одного з рятувальних загонів спецпризначення Головного управління ДСНС України у Запорізькій області разом із підлеглим йому начальником групи цього підрозділу розробили схему заволодіння майном та коштами державного органу. 
 
    
 
Для її впровадження залучили ще 4-х співробітників служби. 
 
Учасники групи протягом 9 місяців 2022 року здійснювали документальне оформлення удаваних відряджень вантажних автівок аварійно-рятувального загону. Це дало їм змогу привласнити більше 30000 л дизеля на понад 1 млн грн. 
 
Крім того, за сприяння організаторів цієї схеми іншим 4-м учасникам групи за цими документами була безпідставно нарахована та виплачена заробітна плата на 1,3 млн грн.
 
Наразі правоохоронцями проведено 6 санкціонованих обшуків за місцем мешкання підозрюваних. Вилучено гроші, мобільні телефони та інші докази злочинної діяльності.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1239