Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2023

Правоохоронці регіону визначили механізми та шляхи подолання проблемних питань у сфері протидії наркозлочинності в умовах воєнного стану - в обласній прокуратурі відбулось чергове засідання міжвідомчої робочої групи

01 червня 2023 року в Запорізькій обласній прокуратурі під головуванням першого заступника керівника Андрія Коваля відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з забезпечення належної взаємодії органів правопорядку регіону із запобігання, виявлення, припинення кримінальних правопорушень, пов'язаних з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. 
 
До участі в роботі засідання запрошені керівник Запорізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Сергій Орешко та заступник начальника Запорізького зонального відділу військової служби правопорядку Сергій Бєлєв. 
 
    
 
Робота комісії розпочалась із вивчення стану досудового розслідування у вказаній сфері. 
 
Цьогоріч до суду скеровано майже 300 обвинувальних актів за фактами збуту наркотиків та їх вирощування, надання приміщень для вживання таких заборонених речовин, та інших наркозлочинів. 
 
  
 
Припинення злочинної діяльності з постачання одурманюючих речовин бійцям ЗСУ та Нацгвардії України залишається одним із важливих завдань сьогодення у боротьбі з нелегальним обігом наркотичних засобів. 
 
Також зазначено, що особлива увага має приділятись виявленню та припиненню діяльності організованих злочинних груп, у тому числі з корумпованими та міжрегіональними зв’язками, які займаються виготовленням та розповсюдженням наркотиків.
 
Окремо проаналізовано  ефективність діяльності правоохоронців із викриття фактів втягнення дітей у наркозлочинність.
 
Ще одним питанням, яке підлягало вивченню, було злагоджене викриття осіб та їх груп, які вчиняють відповідні злочини за допомогою месенджерів, соціально орієнтованих груп в мережі Інтернет тощо.
 
Діяльність з протидії наркозлочинності триває і є пріоритетною.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1098