Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2023

Інвалідність для ухилянтів за 2 тис. дол США - на Запоріжжі викрито голову районної МСЕК на  одержанні хабарів

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури голові однієї з районних МСЕК повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, після введення в Україні воєнного стану лікарка організувала нелегальну схему систематичного отримання неправомірної вигоди за виготовлення висновку про встановлення відповідної групи інвалідності. Цей документ надавав право виїзду військовозобов’язаним чоловікам за кордон та можливість ухилення від призову за мобілізацією. 
 
                                                 
 
Вартість цієї послуги становила від 1 тис. до 2 тис. доларів США.
 
Жінку було викрито правоохоронцями після отримання чергової винагороди в сумі 2 тис. доларів США та 5 тис. грн за оформлення документів про  встановлення фіктивної інвалідності.
 
     
 
Також під час обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваної вилучено 88 тис. дол США та понад півмільйона грн, чорнові записи та інші докази незаконної діяльності.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників управління СБУ в Запорізькій області.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1796