Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2023

Завдяки прокуратурі власність територіальної громади Запоріжжя поповнилась нерухомістю вартістю майже 550 тис. грн

Прокурори Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя забезпечили виконання судового рішення за власним позовом в інтересах Запорізької міськради, яким визнано відумерлою спадщиною квартиру вартістю майже 550 тис. грн.
 
Наразі право власності на цю нерухомість, розташовану у Дніпровському районі міста, зареєстровано за територіальною громадою Запоріжжя.
 
Прокурори в суді довели, що після смерті одинокої жінки спадкоємців за законом або заповітом не було. У зв’язку з цим належна їй однокімнатна квартира повинна перейти у комунальну власність міста. 

 
Проте особи, які не є спадкоємцями померлої, на підставі підроблених документів звернулись до суду з позовом про визнання за ними права власності на вищевказану нерухомість. Судами першої та апеляційної інстанції у задоволенні вказаного позову відмовлено.

 
Дізнавшись про такі шахрайські дії, прокурори звернулись до суду з позовом із вимогою визнати квартиру відумерлою спадщиною та передати її у власність територіальної громади. 

 
До відома: за фактом спроби заволодіння шахрайським шляхом нерухомістю триває досудове розслідування (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України).
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1009