Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2023

Збереження об’єкта культурної спадщини «Народний дім» - прокуратура через суд зобов’язала власника укласти охоронний договір

Рішенням суду задоволено позов Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя в інтересах відділу охорони культурної спадщини Запорізької міської ради, зобов’язано товариство укласти охоронний договір на пам’ятку історії та архітектури місцевого значення.
 
                               
 
Прокуратурою встановлено, що у березні 2013 року суб’єкт господарювання набув у власність пам’ятку історії та архітектури місцевого значення - «Народний дім». Протягом тривалого часу він порушував  законодавчі вимоги щодо взяття на себе охоронних зобов’язань. Це стало підставою для вжиття прокуратурою заходів представницького характеру.
 
                                
 
До відома: об’єкт культурної спадщини «Народний дім» збудований наприкінці 1903 року, став першою будівлею театрального зразка в місті та відіграв значну роль у просвітництві. У ньому давались театральні вистави, читались лекції, транслювався синематограф; розміщувалось товариство «Просвіта», яке брало активну участь в українізації міста Олександрівськ (історична назва Запоріжжя).
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1070