Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2023

На Запоріжжі завдяки прокуратурі визнано недійсним договір із технічного обслуговування енергоблоків вартістю майже 5 млн грн

Рішенням Господарського суду м. Києва задоволено позов Василівської окружної прокуратури до державного  підприємства  енергетичної галузі та суб’єкта господарювання  про  визнання недійсними рішень тендерного комітету та укладеного на його підставі договору про закупівлю на суму майже 5 млн грн. 

 
Установлено, що після введення воєнного стану за результатами публічних закупівель між держпідприємством, яке перебуває на тимчасово окупованій території Запорізької області, та суб’єктом господарювання укладено договір про закупівлю послуг із ремонту та технічного обслуговування енергоблоків на суму майже 5 млн грн. 
 
Однак під час моніторингу прокурорами вебпорталу «Prozorro» виявлено, що товариство у порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» надало тендерному комітету недостовірні відомості про відсутність податкового боргу.

 
Попри обов’язок відхилити пропозицію учасника та відмінити торги, замовник неправомірно уклав із ним договір про виконання робіт. Саме на необхідності визнати цей договір недійсним через виявлені порушення прокуратура і наполягала в судових засіданнях.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 963