Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2023

Брав участь у заходах на підтримку держави-агресора та очікував на прихід «руського миру» –  у колабораціонізмі підозрюється настоятель монастиря з Мелітополя

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури настоятелю монастиря з Мелітополя, який входить до Запорізької єпархії УПЦ Московського патріархату повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5, ч. 6 ст. 111-1 КК України).  
 
За даними слідства, 38-річний посадовець релігійної громади сприяв утвердженню окупаційної влади рф на території  Мелітопольського району. Із серпня 2022 року він активно брав участь у пропагандистських заходах проти України. Під час публічних виступів підозрюваний закликав мешканців окупованого Мелітополя  підтримати проведення незаконного референдуму про приєднання до складу РФ.  
 
 
Разом з іншими представниками Московського патріархату на підтримку окупаційної влади відвідав «церемонію» оголошення незаконної анексії росією Херсонської, Запорізької, Луганської й Донецької областей.
 
                                      
 
За антиукраїнські погляди та  проросійські переконання рішенням РНБО України до підозрюваного на 5 років застосовані персональні санкції.
 
                            
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1007