Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2023

У Запоріжжі суд взяв під варту голову Полтавського районного суду, яка забезпечувала інформацією російські спецслужби 

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя обрав запобіжний захід голові Полтавського районного суду, яка підозрюється у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
Як раніше повідомлялось, навесні 2022 року після окупації військовослужбовцями РФ суддя з Бердянська, нехтуючи присягою українському народові, розпочала активно співпрацювати зі спецслужбами та представниками країни-агресора на тимчасово окупованій території Бердянського району.

 
На виконання завдання кураторів жінка здійснювала збір та передачу даних щодо переміщення українських військових на території Донецької області. 

Також вона забезпечувала ворога інформацією про проукраїнськи налаштованих працівників правосуддя. Надавала окупантам допомогу у формуванні штату так званого  підрозділу «министерства чрезвычайных ситуаций россии» тощо.
 
Через деякий час підозрювана виїхала на постійне проживання до Полтави, де очолила Полтавський районний суд.
 
У травні 2023 року за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури її незаконні дії було викрито. Заступником Генерального прокурора підписано повідомлення про підозру судді  у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
Після проходження відповідної процедури з отримання згоди Вищої ради правосуддя, клопотання прокурора Запорізької обласної прокуратури про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою судом задоволено. 
 
Слідство у кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 985