Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2023

На Запоріжжі Спеціалізована екологічна прокуратура відновила площу та статус земель місцевого заповідника «Балка Садова» 

На виконання рішення суду за позовом Запорізької обласної прокуратури у комунальну власність повернуто 37 га земель природно-заповідного фонду ландшафтного заказника місцевого значення «Балка Садова» вартістю майже півмільярда грн.
 
Прокуратурою встановлено, що в порушення вимог законодавства земельні ділянки природно-заповідного фонду, розташовані та території  Новомиколаївської територіальної громади, на підставі розпорядження голови районної державної адміністрації та договорів оренди незаконно перебували в користуванні суб’єкта господарювання  для  ведення товарного сільськогосподарського виробництва. 
 
Внаслідок такого рішення органу влади площу місцевого заказника «Балка Садова» було неправомірно зменшено з 45 до 8 га.
 
Прокуратура відреагувала на порушення уповноважених державних органів. Захищаючи державні інтереси, звернулася з відповідною позовною заявою до суду. 
 
На теперішній час площу та категорію земель заказника відновлено.
 

До відома: як раніше повідомлялось, прокуратура в судовому порядку наполягає на поверненні земельних ділянок ботанічного заказника місцевого значення «Солов’їний гай» вартістю понад 100 млн грн.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1070