Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2023

Очолили навчальні заклади  та впроваджувала стандарти освіти ворога –судитимуть двох освітянок з окупованого Мелітопольського району 

Ювенальними прокурорами Мелітопольської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох освітянок за фактом колабораційної діяльності (ч .3 ст. 111-1 КК України).
 
Встановлено, що вчителька молодших класів з Мирного та майстриня з виробничого навчання одного з професійно-технічних навчальних закладів Мелітополя добровільно погодились на співпрацю з окупаційною владою. 
 
Із квітня 2022 року одна з них обійняла посаду директора школи в Мирненській об’єднаній територіальній громаді, інша очолила так зване «Государственное казенное учреждение общеобразовательной организации Запорожской области «Средняя общеобразовательная школа № 7» г. Мелитополь». 
 
                 
 

Співпрацюючи з ворогом,  з метою підтримки окупаційної влади жінки активно впроваджували в навчальний процес підконтрольних їм закладів критерії та стандарти освіти, регламентовані нормами та вимогами законодавства держави-агресора. Крім цього, брали участь у постановочних відеозаписах, фотозвітах для пропагандистських ЗМІ.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими Мелітопольського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 957