Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2023

15 років ув’язнення за співпрацю з окупантами  - засуджено «начальника карного розшуку» псевдоправоохоронного органу окупованого Мелітополя

За публічного обвинувачення Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового провадження «начальника відділу карного розшуку» окупаційного правоохоронного органу Мелітополя визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). 
 
 
Його засуджено до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади строком на 12 років.
 
Прокурори в суді довели, що у квітні 2022 року громадянин України добровільно пішов на співпрацю з ворогом  та погодився очолити підрозділ так званої «народної міліції» в окупованому Мелітополі. Він зайняв посаду «начальника відділу карного розшуку» в незаконно створеному «УВД по Мелитополю и Мелитопольскому району».
 
Працюючи на окупантів, чоловік  організовував роботу  підпорядкованого йому відділу, схиляв діючих та колишніх співробітників поліції до співпраці з ворогом, а також брав участь у затриманні проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1117