Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2023

Жорстоке поводження із мирними мешканцями Запорізької області – підполковнику зс рф повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури військовослужбовцю рф повідомлено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства, з початку окупації Бердянського району командир батальйону оперативного призначення військ нацгвардії рф був так званим «військовим комендантом» окупаційної адміністрації одного із селищ Запорізької області.
 
Він особисто, а також підлеглі йому військовослужбовці, затримували мирних жителів, які своєю активною громадянською позицією могли заважати впровадженню та реалізації окупаційної політики.
 
Підозрюваний разом з військовими держави-агресора затримали трьох мирних мешканців на території одного з тимчасово окупованих населених пунктів Бердянського району, серед яких одна посадова особа державного органу. Під час допитів громадянам завдавали тілесні ушкодження та погрожували розправою. Протягом тривалого часу утримували у нелюдських умовах - у холодному гаражному приміщенні без доступу до свіжого повітря, їжі, води, та в антисанітарних умовах.
 
Від чоловіків вимагали надати інформацію щодо діяльності проукраїнських активістів та місцевих мешканців, а також схиляли до співпраці.
 
Наразі тривають необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення всіх фактів злочинної діяльності, а також причетних осіб.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідчий відділ Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 991