Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2023

У Запоріжжі припинена незаконна діяльність мережі гральних закладів з щомісячним доходом у понад мільйон гривень

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури припинено діяльність 8-х нелегальних гральних закладів, які, всупереч вимогам Закону України «Про заборону грального бізнесу», надавали доступ до азартних ігор (ч. 1 ст. 203-2 КК України).
 
За даними слідства, з літа 2022 року в орендованих приміщеннях у різних районах міста Запоріжжя працювала мережа підпільних гральних закладів. Її діяльність організували та забезпечували семеро місцевих мешканців.
 
Послуги з азартних ігор надавали за відсутності відповідних ліцензій через персональні комп’ютери із встановленим доступом до онлайн-казино, ігрові автомати та інші гральні атрибути. Доступ до гри отримували відвідувачі, які мали попередньо зателефонувати та домовитися про візит. Для заохочення гравців їх безкоштовно пригощали напоями та надавали можливість грати в борг.
 
                                      
 
Ще в одному нежитловому приміщенні на території Хортицького району було обладнано склад для забезпечення потреб у заміні обладнання. Дохід одного грального закладу становив близько 300 тис. грн в місяць.
 
                               
 
Під час санкціонованих обшуків правоохоронцями вилучено понад 230 комп’ютерів та більше 200 моніторів, 22 гральних автоматів, відеореєстратор, Wi-Fi роутер, касові апарати, чорнові записи щодо відвідувачів та про отримані прибутки.
 
Наразі проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, встановлюються особи, причетні до організації забороненої законом діяльності.
 
Досудове розслідування триває, вилучена техніка буде досліджена шляхом проведення судових експертиз.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області ДКП Нацполіції України та силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 978