Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2023

На Запоріжжі прокуратура через суд повернула у комунальну власність квартиру, якою незаконно намагалися заволоділи шахраї

Дніпровська окружна прокуратура м. Запоріжжя у судовому порядку передала територіальній громаді Запоріжжя однокімнатну квартиру, якою за підробленими документами намагались незаконно заволодіти фізичні особи.
 
Прокурорами встановлено, що після смерті одинокої жінки спадкоємців за законом або заповітом не було. У зв’язку з цим належна їй однокімнатна квартира вартістю майже 550 тис. грн повинна перейти у комунальну власність міста.
 
Проте особи, які не є спадкоємцями померлої, на підставі підроблених документів звернулись до суду з позовом про визнання за ними права власності на вищевказану нерухомість. Судами першої та апеляційної інстанції у задоволенні вказаного позову відмовлено.
 
У свою чергу прокуратура, дізнавшись про такі шахрайські дії, самостійно подала позовну заяву про визнання квартири відумерлою спадщиною та передачу її у власність територіальної громади Запоріжжя, яка рішенням суду задоволена.
 
До відома: за фактом спроби заволодіння шахрайським шляхом нерухомістю триває досудове розслідування (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України).
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1218