Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2023

Незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон – на Запоріжжі викрито групу осіб

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито чотирьох громадян України в організації незаконного переправлення чоловіків через держкордон України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб,  з корисливих мотивів  (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
За даними слідства, 59-річний раніше судимий місцевий житель разом із ще трьома мешканцями обласного центру з метою отримання прибутку в умовах воєнного стану розробили злочинну схему незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон України в пунктах пропуску. 
 
Вони обіцяли чоловікам, що підлягають мобілізації, допомогу у виготовленні підроблених документів - довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку за станом здоров’я. Вартість такої послуги оцінювали від 3 до 4 тис. доларів США з людини.
 
                    
 
Під час обшуків за місцем їх проживання та у транспортних засобах вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки, чисті бланки різних офіційних документів, штампи та печатки медичних і військових установ невідомого походження, грошові кошти та інші докази злочинної діяльності.
 
 
                                 
 
Організатора схеми затримано в порядку ст. 208 КПК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі трьом особам повідомлено про підозру та вирішується питання щодо повідомлення четвертому.
 
Слідство триває. Вживаються заходи для встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаного злочину.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Відділу поліції № 1 Запорізького РУП Головного управління  Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу управління СБУ в Запорізькій області та Управлінням міграційної поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 954