Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

На Запоріжжі викрито місцевих мешканців на виправдовуванні збройної агресії рф проти України – одному з них суд виніс вирок

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури викрито двох місцевих мешканців, які в умовах воєнного стану поширювали пропаганду країни-агресора. Стосовно них до суду було скеровано  обвинувальні акти за фактом публічного виправдовування російської збройної агресії проти України та глорифікації її учасників (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України). 
 
Розслідуванням встановлено, що з початку повномасштабного вторгнення рф проросійські налаштовані колишній співробітник органів МВС та пенсіонер цивільного флоту через заборонені в Україні соціальні мережі систематично поширювали матеріали, направлені на порушення основ національної безпеки.
 
На власних сторінках у відкритому для інших користувачів доступі вони розмістили  низку публікацій, в яких схвалюються агресивні дії та політика щодо України  російських державних та політичних діячів. Також у поширених агітаторами матеріалах виправдовуються воєнні злочини, що вчиняються армією рф проти українського народу та заперечується окупація частини території України тощо.
 
Наразі одному з обвинувачених суд виніс вирок, за яким призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки. Щодо іншого – триває судовий розгляд.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1092