Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2023

Судитимуть шістьох членів злочинної організації, які через створений  шахрайський сall-центр заволоділи понад трьома млн грн ошуканих громадян

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури та Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно організатора та п’яти учасників злочинної організації, які вчинили шахрайство у великих розмірах (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 4  ст. 190 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що злочинна організація у складі 6-х осіб, яку створила місцева мешканка, через шахрайський сall-центр протягом півроку вводила в оману довірливих громадян.
 
             
 
Користуючись базою контактів клієнтів інтернет-магазинів із продажу товарів для здоров’я, «працівники» центру в декілька етапів телефонували їм та пропонували свої послуги з отримання компенсації за неякісний товар.
 
                 
Представляючись співробітниками банку, судових органів та виконавчої служби, вони переконували потерпілих сплатити «державний грошовий збір» на підконтрольний членам злочинної організації банківський рахунок.
 
У такий спосіб підозрювані ошукали 17 громадян та заволоділи понад 3 млн грн їх грошових заощаджень.  
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі Відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції та Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1412