Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2023

Очолила школу та впроваджувала освіту за стандартами країни-агресора – у колабораціонізмі підозрюється освітянка з окупованого Мелітопольського району

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Мелітопольської окружної прокуратури освітянці з Мелітополя повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст.111-1 КК України).
 
За даними слідства, вчителька молодших класів погодилась на співпрацю з окупаційною владою та з квітня 2022 року зайняла посаду директора однієї зі шкіл Мирненської об’єднаної територіальної громади, в якій працювала до повномасштабного вторгнення рф. Після призначення підозрювана активно розпочала впроваджувати в навчальному закладі російські стандарти освіти. Неодноразово брала участь у постановочних відеозаписах, фотозвітах для пропагандистських ЗМІ.
 
Досудове розслідування триває, його здійснюють слідчі Мелітопольського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1227