Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2023

Обкрадав громадян під виглядом «допомоги» у перевезенні вантажів на окуповану територію – на Запоріжжі судитимуть псевдоволонтера

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 33-річного раніше судимого чоловіка за фактом шахрайства (ст. 190 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що мешканець Енергодара розробив схему шахрайського заволодіння майном громадян. Під виглядом волонтера із перевезення гуманітарного вантажу на тимчасово-окуповану територію він розмістив фейкове оголошення про «допомогу». Після отримання грошей та посилок від людей, більше на зв'язок не виходив. У такий спосіб він привласнив майно та гроші на загальну суму майже 40 тис. грн.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції № 4 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1310