Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2023

Судитимуть двох депутатів у Запорізькій області за співпрацю з окупаційною владою

Прокурорами Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох депутатів місцевих рад Запорізької області за фактом державної зради,  колабораційної діяльності та провадження господарської діяльності у взаємодії з незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що в період дії воєнного стану псевдодепутати залишились на тимчасово окупованій території Запорізької області, перейшли на бік ворога та допомагали встановлювати незаконну владу РФ.
 
                              
 
Одна з них  - депутатка Мелітопольської міськради, яка проголосила себе «виконуючою обов’язки Мелітопольського міського голови» та активно здійснювала дії щодо організації та упорядкування окупаційної влади на території м. Мелітополь та Мелітопольського району. Після чого вона зайняла посаду голови «Военно-гражданская администрация города Мелитополь»  та займалася підготовкою до незаконного референдуму про входження територій Запорізької області до складу РФ ( ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Інший - депутат від забороненої з червня 2022 року в Україні партії «Опозиційна платформа - за життя» добровільно зайняв посаду голови «Общественного совета самоорганизации города Энергодар», про що повідомив  мешканцям міста у відеозверненні через мережу Інтернет. Виконуючи вказівки ворога, він схиляв місцеве населення до співпраці з окупантами та передавав дані про місця  розташування підрозділів ЗСУ на території Запорізької області. Крім того, депутат організував господарську діяльність із реалізації дизельного палива та бензину на незаконно відібраній ворогом АЗС.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1288