Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2023

На Запоріжжі засуджено 3-х цивільних осіб, які брали гроші за «спрощений» перетин лінії зіткнення

 
За публічного обвинувачення  Запорізької обласної прокуратури вироком суду трьох громадян України визнано винними в пособництві в одержанні неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, вчинене організованою групою (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України). Їм призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 3 тис. неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
 
                            
 
Прокурори у суді довели, що три цивільні осіби були залучені до злочинної схеми збагачення за рахунок отримання грошової винагороди від громадян за безперешкодний перетин лінії розмежування. Питання швидкого та позитивного включення транспортного засобу до складу колони для виїзду  на тимчасово непідконтрольну території України та  формальний огляд вантажу коштували громадянам від 500 до 2000 доларів США. 
 
                     
 
У липні та серпні 2022 року задокументовано, що вказані цивільні особи одержали неправомірну вигоду на загальну суму близько 160 тис. грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 
Наразі розслідування стосовно працівника правоохоронного органу, який підозрюється в організації цієї злочинної схеми, триває (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України).
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1619