Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2023

На Запоріжжі завдяки прокуратурі товариство поверне понад 175 тис. грн бюджетних коштів, необґрунтовано одержаних від продажу електроенергії

Прокуратура продовжує захищати інтереси держави в бюджетній сфері. Господарським судом Запорізької області задоволено позов Запорізької окружної прокуратури в інтересах Соколівського навчально-виховного комплексу до приватного постачальника електричної енергії про стягнення на користь навчального закладу коштів у сумі понад 175 тис. грн.
 
Прокуратурою встановлено, що за результатами публічних закупівель за бюджетні кошти між дошкільним закладом освіти та суб’єктом господарювання укладено договір про закупівлю електроенергії. У подальшому за ініціативи товариства було укладено 5 додаткових угод до цього договору, внаслідок чого ціна за поставку товару збільшилася майже на 70%, проте обсяг предмету закупівлі зменшився. Це призвело до надмірної сплати бюджетною установою коштів.
 
Водночас зміни до договору внесені на підставі документів, які фактично не містять жодного підтвердження коливання вартості електричної енергії та обґрунтувань зростання ціни. Таким чином, додаткові угоди укладено із порушенням Закону України «Про публічні закупівлі».
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1429