Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2023

Зрадили присязі та перейшли на бік ворога – колишньому керівнику ДСНС-ників з Мелітополя та двом його підлеглим повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства,  начальник  Мелітопольського районного управління ГУ ДСНС у Запорізькій області та два заступники начальника одного з  його відділів залишились у тимчасово окупованому російськими загарбниками Мелітополі та перейшли на бік ворога. Зрадивши присязі,  вони розпочали службу в так званому «Главном управлении по чрезвычайным ситуациям военно-гражданской администрации Запорожской области».
 
Підозрювані надавали окупантам усіляку допомогу в становленні та зміцненні ворожої влади на захопленій території Запорізької області. Вони не тільки підтримували «приєднання» служби рятівників до складу «МЧС России», а й  брали участь в організації. Працюючи на окупантів схиляли колег як зі свого, так і з інших підрозділів ДСНС до вступу в цей незаконно створений орган, а також агітували і місцевих жителів до співпраці з ворогом.  
 
Наразі всі вони звільнені з ДСНС України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1331