Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2022

Зрадили присязі та перейшли на бік ворога – ще шістьох експоліцейських з Бердянська та Приморська судитимуть  за держзраду

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровані обвинувальні акти стосовно ще 6-х правоохоронців за фактом  державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, на початку квітня 2022 року поліцейські структурних підрозділів Бердянського районного відділу поліції залишились на тимчасово окупованій території Запорізької області, зрадили присязі та перейшли на бік ворога.

Троє підозрюваних добровільно розпочали «службу» в підпорядкованому окупаційній адміністрації органі -  так званій «народній міліції м. Бердянськ». Інші троє обійняли посади в  окупаційному правоохоронному органі м. Приморська. 
 
Працюючи на ворога, вони забезпечили представників окупаційної влади інформацією про персональні дані своїх колег, наявну в них вогнепальну зброю та спецзасоби.  Також один із них надає усіляку допомогу в доборі та проходженні служби нових кадрів у незаконно створеному силовому органі.

 
Наразі всіх підозрюваних звільнено з органів Нацполіції України.

 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 
Подати докази злочинів рф у застосунку: AppStore, Google Play 
або на сайті 
https://warcrimes.gov.ua 
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 395