Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2022

Охорона та збереження лісів на території Запорізької області - відбулося засідання міжвідомчої робочої групи

У Запорізькій обласній прокуратурі під головуванням заступника керівника Наталі Максименко відбулось засідання міжвідомчої робочої групи щодо виявлення, розкриття фактів незаконної порубки, перевезення, зберігання та збуту лісу.
 
У заході брали участь керівники та представники Спеціалізованої екологічної прокуратури, правоохоронних органів регіону та їх територіальних підрозділів, Запорізької міської ради, Запорізької обласної державної адміністрації, Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська області). 
 
                                                                                                                                                                          
В умовах збройної агресії проти України, що супроводжується негативним впливом на довкілля, збереження лісів набуває стратегічного значення, оскільки на цей час 87% території лісомисливських господарств тимчасово зайнятті окупантом, який щоденно їх знищує.
 
Водночас зауважено, що з настанням цьогорічного опалювального сезону, через брак енергоресурсів, незаконні рубки лісу на підконтрольній частині області набули розповсюдження. За вказаними фактами у цьому році до суду скеровано 8 обвинувальних актів, у яких сума встановлених збитків складає майже 2 млн грн. 
 
Кримінальні правопорушення, пов’язані з незаконними оборудками з вирубки дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насаджень призводять до чималих втрат для державного бюджету та потребують дієвої співпраці між органами прокуратури, правоохоронними органами та іншими уповноваженими органами у боротьбі з ними.
 
За результатами засідання учасниками робочої групи узгоджено спільний алгоритм дій між правоохоронними та контролюючими органами для забезпечення ефективної протидії таким кримінальним правопорушенням.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 321