Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2022

Виправдовування збройної агресії РФ проти України та глорифікація її учасників – на Запоріжжі повідомлено про підозру служителю православної церкви МП

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури священнослужителю повідомлено про підозру у публічному виправдовуванні російської збройної агресії проти України та глорифікації її учасників, а також в умисних діях, спрямованих на розпалювання національної, релігійної ворожнечі (ч. 2 ст. 436-2, ч. 1 ст. 161 КК України).
 
 
За даними слідства, диякон одного з Храмів Української православної церкви МП через заборонені в Україні соціальні мережі поширював матеріали на підтримку окупантів. На власній сторінці він зробив репости низки публікацій, в яких виправдовуються та визнаються правомірними дії країни-окупанта, а також здійснюється глорифікація осіб, які вчиняють акти агресії на території України. 
 
Поміж іншого, підозрюваний наповнював стрічку свого «блогу» контентом, який містять заклики до розпалювання національної та релігійної ворожнечі.
 
Триває слідство.
 
Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно з співробітниками СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1620