Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2022

Поширював  дані про дислокацію українських військових та наводив російські ракети по об'єктах  інфраструктури Запоріжжя – підозрюється місцевий мешканець

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України, який  поширював дані про переміщення та розташування Збройних Сил України та наводив російські ракети по об'єктах інфраструктури Запоріжжя. Попередньо його дії кваліфіковано за  ч. 3 ст. 114-2 КК України.
 
За даними слідства, 37-річний проросійськи налаштований запоріжанин, бажаючи  якнайшвидшої окупації Запоріжжя,  добровільно збирав та передавав представникам країни-агресора інформацію про місця дислокації та переміщення українських захисників у Запорізькому регіоні. Координати  окремих підрозділів ЗСУ та детальний опис видів, кількості військової техніки та напрямків її  переміщення  поширював шляхом смс та відеоповідомлень у закритому Telegram-каналі. 
 
Ставши очевидцем ремонту української військової техніки на одному із запорізьких підприємств,  у той же спосіб передав окупантам відомості щодо її  геолокації, кількості та стану.  
 
Не виключено, що саме за його «наводкою» окупанти неодноразово здійснювали ракетний обстріл об’єктів інфраструктури обласного центру.
 
Правоохоронці затримали підозрюваного в порядку ст. 208 КПК України. Під час обшуків за місцем його проживання виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.
 
Наразі суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Триває досудове розслідування, з урахуванням зібраних доказів найближчим часом буде прийнято рішення  про наявність у діях підозрюваного ознак державної зради (ст. 111 КК України).
 
Заходи із викриття здійснювались прокуратурою спільно зі  співробітниками Управління СБУ  в Запорізькій області.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1396