Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2022

Припинено злочинну діяльність шахрайського «Call-центру» -  чотирьом його учасникам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя припинено злочинну діяльність  шахрайського «Call-центру».
 
                   
 
 За даними слідства, подружжя із Запоріжжя розробило спільний план шахрайського заволодіння грошима громадян України. Для цього вони залучили інших осіб та створили декілька офісів у Запоріжжі та Дніпрі, які оснастили комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням. Також у їх «користуванні» перебувала база колишніх клієнтів мережі Інтернет-магазинів із продажу товарів для здоров’я. Вони діяли в декілька етапів по заздалегідь розробленій інструкції. Спочатку «працівник» центру телефонував громадянину, представлявся співробітником виконавчої  служби та пропонував  отримати через суд компенсацію за неякісний товар, придбаний через Інтернет. Потім телефонували знову, але вже від імені судового органу чи казначейства та переконували потерпілих сплатити на підконтрольний шахраям банківський рахунок «обов’язковий грошовий збір», нібито передбачений державою, за отримання запропонованої послуги. 
 
                             

  
Під час санкціонованих обшуків вилучено понад 10 одиниць комп’ютерної техніки,  CD - карт пам’яті, флеш накопичувачі,  чорнові записи, в тому числі зі списками ошуканих громадян,  грошові кошти та інші докази злочинної діяльності.
 
               
 
Наразі чотирьом учасникам шахрайського «Call-центру» повідомлено про підозру. Їм інкримінують шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
Підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими Відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції та Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1157