Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2022

Впроваджували російські стандарти освіти у навчальних закладах окупованого Токмака – двох освітян підозрюють у пособництві державі-агресору

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури 2-м громадянкам України повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28,  ч. 1 ст. 111-2  КК України).
 
                                                
За даними слідства, керівниця відділу освіти Токмацької міської ради та її заступниця після захоплення Токмака добровільно приєднались до процесу «деукраїнізації» освіти у навчальних закладах міста, розпочатого окупаційною владою.

З червня 2022 року жінки спільно з представниками окупаційної адміністрації організували серед працівників закладів освіти ряд масових зібрань, на яких схиляли педагогів та вихователів до підтримки рішень та дій держави-агресора у сфері освіти та науки. Крім того, вони гостро поставили питання про необхідність офіційного оформлення освітян до шкіл та дитячих садків через незаконно створений виконавчий орган – «Департамент образования» та про подальшу організацію роботи виключно за освітніми стандартами країни-агресора.

Шляхом залякування педагогів освітніх установ та формування у них думки про соціальну незахищеність з боку держави України, підозрювані публічно наголосили на нібито відмові української влади від виплати загальнообов’язкових платежів – грошового забезпечення громадян України.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1231