Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2022

Збував талони на пальне, викрадені з комунальних підприємств окупованого Мелітополя -   судитимуть учасника злочинного угрупування 

За процесуального керівництва Запорізької окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина України, який у складі організованого злочинного угрупування збував талони на пальне, викрадені з комунальних підприємств окупованого Мелітополя. Йому інкримінують привласнення чужого майна, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК України). 
 
За даними слідства, троє службових осіб після повномасштабного вторгнення рф та тимчасової окупації Мелітополя об’єднались у злочинне угрупування з метою привласнення майна місцевих комунальних закладів та підприємств. Після заволодіння талонами на пальне, які належали вказаним суб’єктам господарювання, з метою їх подальшої реалізації вони залучили черкащанина. Чоловік раніше працював у одній із паливних компаній України та був добре обізнаний з питань цінової політики та попиту на топливо. За спільним злочинним планом він мав продати талони на підконтрольній Україні території, а виручені кошти передати членам угрупування до Мелітополя. 
 
Підозрюваний був викритий правоохоронцями на одному з блокпостів на Запоріжжі.  Загальна сума  шкоди спричинена комунальним закладам складає 410 тис. грн.   
 
Стосовно ще трьох учасників злочинного угрупування матеріали виділені в окремі кримінальні провадження, наразі вирішується питання про проведення у них спеціального досудового розслідування.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі Відділу поліції № 6 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1622