Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2022

Завдяки прокуратурі громадянин відшкодує Широківській територіальній громаді збитки у понад 110 тис. грн за зміну цільового призначення землі

Рішенням суду задоволено позов Запорізької окружної прокуратури в інтересах держави до фізичної особи про стягнення на користь Широківської територіальної громади компенсації за втрати сільськогосподарського виробництва у розмірі понад 110 тис. грн.
 
Прокуратурою встановлено, а рішенням суду підтверджено, що мешканець м. Дніпра на підставі договору купівлі-продажу придбав земельну ділянку, площею понад 5 га, розташовану в Запорізькому районі. Надалі змінив її цільове призначення. Зокрема, з категорії, призначеної для ведення особистого селянського господарства, земля перейшла в категорію для індивідуального дачного будівництва.
 
За зміну цільового призначення землі законодавством передбачено обов'язкове відшкодування збитків та компенсацію втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва. Проте власник землі в установлений термін не сплатив такої суми до бюджету, що стало підставою для звернення прокурора до суду з позовом.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1224