Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2022

Втерлись у довіру пенсіонерів і виманили понад півмільйона гривень у різних валютах - на Запоріжжі підозрюються мешканки Дніпропетровщини

За процесуального керівництва прокурорів Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя двом громадянкам повідомлено про підозру за фактами  шахрайства, вчиненого  за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, мешканки Новомосковська розробили злочинний  план заволодіння грошима пенсіонерів шляхом обману. З цією метою вони приїхали до Запоріжжя.  Спочатку жінки втирались у довіру людей похилого віку, представляючись працівниками соцсфери. Потім під приводом надання послуг з оформлення держдопомоги  потрапляли до їх житла. Так звані «соцпрацівниці» розпочинали з потерпілими розмову про негайний обмін у банківських установах банкнот певним номіналом, які виводяться з обігу, та в такий спосіб дізнавались про наявні в них заощадження. Допомагаючи розібратися з грошима, які найближчим часом нібито перестануть бути засобом платежу, непомітно заміняли їх "сувенірними" купюрами. 
 
                                                        

За цією схемою підозрюваним удалося виманити у двох пенсіонерів на загальну суму 227 тис. грн та 7 тис. доларів США.
 
Наразі їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває, його здійснюють слідчі Відділу поліції № 3 Запорізького районного управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1462