Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2022

Маніпулювали почуттями Івано-Франківських підприємців та просили здійснити грошові перекази на нібито допомогу ЗСУ - розпочато провадження

За процесуального керівництва прокурорів Дніпровської окружної прокуратури  м. Запоріжжя викрито 2-х мешканців м. Запоріжжя причетних до вчинення шахрайства з отримання фінансової допомоги армії, вчиненого у період дії воєнного стану в Україні (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, особи телефонували підприємцям Івано-Франківської області та, представляючись помічником заступника місцевого губернатора, пропонували надати допомогу ЗСУ та переказати кошти  на банківську картку. Зняту з рахунку готівку у розмірі понад 64 тис. грн шахраї поділили між собою. 
 
Слідство триває, встановлюються інші причетні до злочину особи, коло потерпілих, та точна сума грошовых переказів, отримана у вказаний спосіб.
 
Заходи з викриття здійснено прокуратурою спільно з співробітниками Управління СБУ в Запорізькій області та слідчими Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1960