Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2022

На Запоріжжі заочно судитимуть двох бойовиків терористичної організації, так званої «ДНР»

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду два обвинувальні акти в порядку спеціального досудового розслідування стосовно двох уродженців м. Запоріжжя за участь у терористичній організації ( ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
За даними слідства, два громадянина, перебуваючи у складі терористичних груп: «Стрелковий спецназ» підрозділ «Ромашка», під керівництвом громадянина РФ із позивним «Стрелок», а згодом - окремого розвідувального батальйону «Спарта», під керівництвом громадянина РФ із позивним «Моторола», підконтрольних терористичній  організації, так званої «ДНР», з 2014 по 2016 роки брали активну участь  у збройному протистоянню силам АТО. Установлено, що бойовики безпосередньо брали участь у захопленні  м. Слов’янська, смт Семенівки, міжнародного аеропорту «Донецьк»,  також виконували окремі розвідувальні завдання поблизу м. Дебальцевого. 
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні та заходи із викриття діяльності бойовиків здійснювалися Управлінням СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1681