Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2022

Пожежа у реанімації Запорізької обласної інфекційної лікарні – судитимуть екс-головного лікаря та завгоспа медзакладу (ФОТО)

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно екс-головного лікаря та завгоспа Комунального некомерційного підприємства «Обласна інфекційна клінічна лікарня» за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270, ч. 2 ст. 272 КК України).
 
За даними слідства, у лютому 2021 року в одній з палат-боксів відділення анестезіології та інтенсивної терапії Обласної інфекційної клінічної лікарні, де проходять лікування хворі на гостру респіраторну хворобу COVID-19, через накопичення кисню з об’ємною концентрацією виникло загоряння. У результаті пожежі загинули троє пацієнтів та лікарка-анестезіолог, інші два пацієнти отримали опіки та отруєння продуктами горіння. 
 
       
 
Досудовим слідством установлено, що до вказаних наслідків призвели грубі порушення та недотримання вимог чинного законодавства щодо пожежної безпеки та правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, які були допущені колишнім головним лікарем зазначеної медустанови, а також службовою особою лікарні, відповідальною за техногенний та протипожежний стан.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.
 
      
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 2116