Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2021

За втручання прокуратури товариству збільшено орендну плату у вісім разів

Прокуратура продовжує захищати майнові інтереси територіальних громад. За втручання прокуратури внесено зміни до договору оренди земельної ділянки у м. Запоріжжі, внаслідок чого до бюджету міста надійдуть додаткові кошти у вигляді орендної плати.
 
Рішенням Господарського суду Запорізької області задоволено позов Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя в інтересах територіальної громади обласного центру до приватного підприємства та внесено зміни до договору оренди землі. Внаслідок вжитих прокуратурою заходів суб’єкту господарювання збільшено розмір орендної плати за користування земельною ділянкою площею понад 1 га зі 161 тис. грн до майже 1,3 млн грн на рік.
 
Прокуратурою установлено, що у 2008 року Запорізькою міськрадою на підставі договору оренди товариству передано земельну ділянку у центрі міста для розміщення  торгового та спортивно-оздоровчого комплексу. За умовами договору розмір орендної плати повинен переглядатись один раз на рік відповідно до вимог чинного законодавства. Однак протягом останніх 6 років зміни до договору у цій частині не вносились, внаслідок чого орендна плата сплачувалась у меншому обсязі, а місцевий бюджет недотримував значні суми коштів.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2048