Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2021

Прокуратура не допустила випадок «подвійної» безоплатної приватизації сільськогосподарської землі вартістю понад 4 млн грн

Встановлюючи підстави для представництва під час розпорядження земельними ділянками державної власності на території Пологівського району, прокуратура виявила порушення вимог Земельного кодексу України та звернулась до суду з позовом.
 
Суд задовольнив позов Пологівської окружної прокуратури, визнав незаконним та скасував правовстановлюючі документи на право власності на земельну ділянку сільгосппризначення та повернув її у власність держави.
 
Судом підтверджено обґрунтованість вимог прокурора про те, що у 2017 році мешканець Пологівського району повторно незаконно отримав у приватну власність земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства площею 2 га вартістю 4 млн грн. Водночас з’ясувалося, що ще у 2012 році громадянин вже реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки за вказаним видом використання.
 
Після набрання рішенням законної сили прокуратурою буде вжито заходів щодо його реального виконання.
 
До відома: відповідно до ч. 1 ст. 121 Земельного кодексу України громадяни України мають право на безоплатну передачу їм із земель державної або комунальної власності земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства площею не більше  ніж 2 гектара.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2180