Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2021

Прокуратура наполягає на стягненні з підприємства 3 млн грн, які не надходили до бюджету м. Запоріжжя

Прокуратура завжди стає на заваді безоплатного користування земельними ділянками обласного центру. Господарським судом Запорізької області відкрито провадження за позовом Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя в інтересах Запорізької міської ради до приватного підприємства з виготовлення меблів про стягнення доходу, отриманого від безпідставно набутого майна у сумі майже 3 млн грн.
 
Підставою звернення прокурора до суду стало те, що з 2018 року товариство з обмеженою відповідальністю набуло право власності на об’єкт нерухомості, що знаходиться у Шевченківському районі міста. Проте суб’єкт господарювання не уклав з міською радою договір оренди земельної ділянки площею понад 2 га. Унаслідок цього до бюджету м. Запоріжжя упродовж декількох років не надходила орендна плата за користування земельною ділянкою, що спричинило державі значну шкоду.
 
До відома: використання землі в Україні є платним. Об'єктом плати за землю є земельна ділянка ст. 206 Земельного кодексу України). Плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (пп. 14.1.147 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України).

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1832