Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2021

На Запоріжжі повідомили про підозру кримінальному «авторитетові» за поширення злочинного впливу виправній установі

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру 25-річному чоловіку за фактом  умисного встановлення та поширення злочинного впливу в установі виконання покарань та злісної непокори вимогам адміністрації установи виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1, ст. 391 КК України).
 
За даними слідства, місцевий мешканець, відбуваючи покарання в одній із виправних колоній області, здобув серед засуджених авторитет непокорою встановленим адміністрацією установи правилам поведінки, особистими якостями та можливостями. Суворо дотримуючись «злодійських» традицій та завдяки набутому авторитету особисто займався збором грошових коштів до «общака» та подальшим його розподілом за потребами злочинного світу. Крім того, користуючись засобами мобільного зв’язку  підозрюваний координував та сприяв забезпеченню надходження до установи виконання покарань наркотичних засобів, заборонених побутових приладів, які в подальшому перерозподіляв між ув’язненими.
 
Досудове розслідування здійснюється Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацоліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1673