Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2021

На Запоріжжі співробітниці турагенства, яка збувала підроблені результати тестів на COVID-1, повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито співробітницю одного із туристичних агентств м. Запоріжжя, яка сприяла у виготовленні та розповсюдженні завідомо підроблених довідок про негативні результати ПЛР-тестування від COVID-19.
 
За даними слідства, 37-річна місцева мешканка, працюючи у туристичній компанії, пропонувала своїм клієнтам придбати за 500 грн готовий ПЛР-тест із негативним результатом на COVID-19, без проходження відповідних досліджень. Отримавши від клієнта згоду на вказану «додаткову послугу», жінка замовляла виготовлення довідок про негативний результат тестування на коронавірус у невстановлених слідством осіб.
 
Завдяки такому «папірцю» туристи могли вільно перетинати кордон та не перебувати на двотижневій самоізоляції після повернення.
 
Наразі громадянці повідомлено про підозру за фактом пособництва у підробленні та збуті офіційного документа, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2329